Pomazánka z červené řepy


Červená řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Funguje jako prevence rakoviny, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku a zpomaluje projevy stárnutí. Vyzkoušejte naši pomazánku z červené řepy jako dip k nachos nebo i jen tak namazanou na pečivu.
Červená řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Funguje jako prevence rakoviny, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku a zpomaluje projevy stárnutí. Vyzkoušejte naši pomazánku z červené řepy jako dip k nachos nebo i jen tak namazanou na pečivu.
Porce
250 g pomazánky
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    jogurt 1ks bílý
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Červenou řepu (cca 1/4 kg) uvaříme, nebo upečeme do měkka.
  2. Poté ji nastrouháme a smícháme s menším bílým jogurtem.
  3. Přidáme dva utřené stroužky česneku, sůl a pepř.
  4. Báječně chutná s celozrnným pečivem.

Pro obměnu do ní můžete přidat nasekané vlašské ořechy, nebo různé druhy bylinek.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*