Kočičí tanec

Kočičí tanec – pod tímto tajemným názvem se skrývá staročeské jídlo, které je známé v různých kombinacích. V některých krajích se jedná o kombinaci krup a čočky, jinde brambor se zelím. Hospodyňky pak většinou ke kroupám přidávaly i něco masitého, co bylo zrovna po ruce: osmažené maso, slaninu nebo škvarky.
Kočičí tanec – pod tímto tajemným názvem se skrývá staročeské jídlo, které je známé v různých kombinacích. V některých krajích se jedná o kombinaci krup a čočky, jinde brambor se zelím. Hospodyňky pak většinou ke kroupám přidávaly i něco masitého, co bylo zrovna po ruce: osmažené maso, slaninu nebo škvarky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kroupy 250g
    slanina 150g
    česnek 3stroužek
    cibule 1ks
Pokyny
  1. Kroupy dvakrát propláchneme, namočíme a necháme nabobtnat.
  2. Ve stejné vodě je pak 20 vaříme a scedíme.
  3. Čočku propláchneme, dáme do vody a vaříme 10 až 15 minut. Po uvaření scedíme.
  4. Mezitím si rozehřejeme pánev, dáme na ni slaninu nakrájenou na kousky a osmažíme dokřupava.
  5. Vyndáme a dáme bokem.
  6. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  7. Do výpeku ze slaniny přidáme cibuli, poté česnek a osmahneme.
  8. Do pánve nasypeme kroupy a čočku, promícháme, osolíme a přidáme oregano.
  9. Naservírujeme a podáváme ozdobené slaninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*