Zelné knedlíky

I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kysané zelí 500gramů
    hrubá mouka 400gramů
    slanina 150gramů anglická
    zakysaná smetana 150gramů
    pečivo 2ks stará houska
    vejce 2ks
Pokyny
  1. Starší housky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
  2. Anglickou slaninu vyškvaříme na sucho na pánvi, přidáme k houskám a promícháme.
  3. Kysané zelí pokrájíme najemno, přidáme ke směsi housek a slaniny.
  4. V zakysané smetaně rozšleháme vejce.
  5. Mouku a sůl přisypeme k zelné směsi a přidáme zakysanou smetanu s vejcem.
  6. Z této směsi zaděláme těsto na knedlíky.
  7. Z těsta vytvarujeme menší kuličky (ve tvaru míčku) a vaříme v osolené vodě cca 20 minut – jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
  8. Podáváme přelité opraženou anglickou slaninou nebo opečenou cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*