Zelné knedlíky

I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
I ti, kdo holdují zdravějším pokrmům, si čas od času dopřejí svíčkovou s poctivým knedlíkem. Dobrý knedlík je základem české kuchyně. Díky tomu jich máme spoustu druhů, tak proč nevyzkoušet třeba ty se zelím. Načerpejte u Jak v kuchyni inspiraci, jejich příprava není vůbec náročná. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu, ale i jako samostatný chod.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    kysané zelí 500gramů
    hrubá mouka 400gramů
    slanina 150gramů anglická
    zakysaná smetana 150gramů
    pečivo 2ks stará houska
    vejce 2ks
Pokyny
  1. Starší housky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
  2. Anglickou slaninu vyškvaříme na sucho na pánvi, přidáme k houskám a promícháme.
  3. Kysané zelí pokrájíme najemno, přidáme ke směsi housek a slaniny.
  4. V zakysané smetaně rozšleháme vejce.
  5. Mouku a sůl přisypeme k zelné směsi a přidáme zakysanou smetanu s vejcem.
  6. Z této směsi zaděláme těsto na knedlíky.
  7. Z těsta vytvarujeme menší kuličky (ve tvaru míčku) a vaříme v osolené vodě cca 20 minut – jakmile knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
  8. Podáváme přelité opraženou anglickou slaninou nebo opečenou cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*