Netradiční omáčka k masu


Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
Porce
300 ml omáčky
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    angrešt 500g
    krupicový cukr 80 - 100g dle kyselosti angreštu
    smetana 125ml na šlehání
    vývar 300ml ideálně masový dle konkrétního masa
    voda 500ml
Pokyny
  1. Omytý angrešt nakrájíme ideálně na polovinu, zalijeme vodou, přidáme cukr a vaříme minimálně 30 minut. Poté směs scedíme.
  2. Tekutinu vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a zahustíme smetanou a škrobovou moučkou.
  3. Podle potřeby omáčku dochutíme solí, do omáčky nakonec vrátíme angrešt a ještě krátce povaříme.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*