Netradiční omáčka k masu

Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
Brusinková, švestková a potom také barbecue. Co tak ale zkusit novou netradiční omáčku, která se perfektně hodí k masu? Hlavní roli v ní hraje angrešt, který je sice kyselejší, ale výsledná kombinace vaše chuťové buňky jistě pozitivně překvapí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 ml omáčky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    angrešt 500g
    krupicový cukr 80 - 100g dle kyselosti angreštu
    smetana 125ml na šlehání
    vývar 300ml ideálně masový dle konkrétního masa
    voda 500ml
Pokyny
  1. Omytý angrešt nakrájíme ideálně na polovinu, zalijeme vodou, přidáme cukr a vaříme minimálně 30 minut. Poté směs scedíme.
  2. Tekutinu vrátíme do hrnce, zalijeme vývarem a zahustíme smetanou a škrobovou moučkou.
  3. Podle potřeby omáčku dochutíme solí, do omáčky nakonec vrátíme angrešt a ještě krátce povaříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*