Malinový dort Ivanka


Porce
Dortová forma 30 cm
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    bílek 3ks
    žloutek 3ks
    olej 2lžíce
    voda 2lžíce
    sůl 1špetka
Ingredience na ozdobení
    maliny 20ks
    máta čerstvá
Ingredience na šlehačkový krém
    maliny 400 - 500g rozmačkané
    smetana 250ml ke šlehání
    želatina 1sáček
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny.
  2. V jiné nádobě ušleháme z bílků a špetky soli pevný sníh.
  3. Do pěny vmícháme mouku, postupně po lžících přidáváme sníh.
  4. Nakonec vmícháme olej.
  5. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při teplotě 185 °C.
  6. Hotový piškot necháme vychladnout.
  7. Zatím si nachystáme malinový krém - v míse si připravíme želatinu podle návodu, pak do ní přisypeme maliny a ušlehanou smetanu.
  8. Vše zlehka promícháme.
  9. Vychladlý piškot vrátíme do formy a zalijeme malinovým krémem.
  10. Moučník necháme ztuhnout v lednici min. 3 hodiny, lépe však přes noc.
  11. Před podáváním dort ozdobíme plody malin a lístky máty.

Dort bude vypadat ještě slavnostněji, pokud jeho povrch ozdobíte plátky mandlí.

Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*