Jalovcová omáčka

Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jalovice 2lžíce
    cibule 1ks
    mouka 4lžíce
    víno 1dl červené
    máslo 4lžíce
    vývar 1hrneček
    citrón 1ks
Pokyny
  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a rozmixujeme.
  2. Přidáme cibuli, víno, jalovec.
  3. Vaříme 20 minut, osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
  4. Nakonec můžeme ještě rozmixovat.
  5. Podáváme k tmavým masům a zejména k divočině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*