Omáčka béarnaise

Znáte oblíbenou francouzskou omáčka béarnaise? Je to právě jeden z těch pokrmů, do kterých se přidává estragonový ocet. A tím u pokrmu docílíme proslulého francouzského šmrncu. Pojďme ji vyzkoušet. Zde je recept: 
Znáte oblíbenou francouzskou omáčka béarnaise? Je to právě jeden z těch pokrmů, do kterých se přidává estragonový ocet. A tím u pokrmu docílíme proslulého francouzského šmrncu. Pojďme ji vyzkoušet. Zde je recept: 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 200g Ghí
    vývar 50ml hovězí
    ocet 3kapky estragonový
    bylinka 3snítky estragon
    vejce 2ks žloutky
    cibule 1/4ks šalotka
    citrón 1/2ks šťáva
    pepř bílý, mletý
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Kromě přepuštěného másla smícháme všechny suroviny dohromady.
  2. Vše šleháme nad vodní lázní.
  3. Postupně přidáváme přepuštěné máslo Ghí, dokud nám nevznikne omáčka.

Omáčka béarnaise se výborně hodí například ke steaku z vysokého roštěnce. Přejeme dobrou chuť! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*