Brambory s lilkem zapečené v pikantní rajčatové omáčce

Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    brambor 1kg
    ricotta 150g
    lilek 1ks menší
    cibule 1ks
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Lilek nakrájíme na malé kousky, osolíme a necháme chvíli vypotit.
  3. Poté ho přidáme k cibuli, opepříme a opékáme společně několik minut.
  4. Přidáme rajčatovou passatu, dochutíme solí, pepřem, oreganem a troškou chilli, přidáme prolisovaný česnek.
  5. Směs společně vaříme asi 10 minut.
  6. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na měsíčky a asi 3 minuty vaříme v osolené vodě.
  7. Předvařené brambory přendáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou a nahoru dáme několik lžic ricotty.
  8. Zapékáme na 200°C asi 30 minut.

Papírové krabice od rajčatové passaty nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*