Marocké ragú

Jednoduché, rychlé a syté ragú, které potěší chuťové pohárky zapřisáhlých masožravců! Čočka, kurkuma, zázvor a další orientální chutě chutnají skvěle v kombinaci s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.
Jednoduché, rychlé a syté ragú, které potěší chuťové pohárky zapřisáhlých masožravců! Čočka, kurkuma, zázvor a další orientální chutě chutnají skvěle v kombinaci s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    lilek 250g
    cuketa 250g
    rajčata 250g cherry
    čočka 120g červená
    česnek 2stroužky
    kurkuma 2lžičky
    zázvor 2lžičky
    římský kmín 1,5lžičky
    cibule 1ks
    koriandr čerstvý
    sladká paprika 1lžička nebo chilli
Pokyny
  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
  2. Po chvíli přidáme římský kmín a necháme rozvonět.
  3. Přisypeme na kostičky nakrájenou cuketu a lilek a dál společně smažíme.
  4. Po cca 3 minutách přidáme rajčata a zbývající koření (kurkumu, zázvor a na špičku nože chilli nebo sladkou papriku).
  5. Červenou čočku propláchneme a přidáme do základu ragú.
  6. Podlijeme trochu vodou a dochutíme rajským protlakem, solí a pepřem.
  7. Ragú přivedeme k varu, ztlumíme plamen a pozvolna vaříme asi 10 minut, aby byla čočka měkká.
  8. Průběžně mícháme a dle potřeby lehce podléváme vodou.
  9. Na závěr ozdobíme nasekaným koriandrem a servírujeme s rýží, kuskusem nebo chlebem naan.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*