Tikka Masala


Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Pokud máte rádi indickou kuchyni, vyzkoušejte tento recept na tikka masala, které je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Krémová omáčka z voňavého koření, rajčat a smetany tvoří neodolatelnou chuťovou kombinaci, která se nikdy neomrzí! I když se může zdát na první pohled příprava složitá díky dlouhému seznamu ingrediencí, vůbec tomu tak není. Jak na domácí tikka masala prozradí Jakvkuchyni.cz!
Porce
4 porce
Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
Suroviny
    kuřecí maso 800gramů
Marináda
    bílý jogurt 200gramů
    zázvor 1lžíce nastrouhaný
    česnek 1lžíce prolisovaný
    tandoori masala 1lžíce
    římský kmín 1lžička mletý
    sůl 1špetka
Omáčka
    rajčata 2ks
    badián 2hvězdičky
    olej 1lžíce
    cibule 1ks
    zázvor 1lžíce nastrouhaný
    česnek 1lžíce prolisovaný
    kurkuma 1lžička
    kari 1lžička
    římský kmín 1lžička mletý
    skořice 1svítek
    rajčata 1ks krájená, v plechovce
    koriandr 1hrst čerstvý
    sůl 1špetka
    cukr 1špetka
    kardamom 1/2lžičky mletý
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na větší kostky.
  2. Pak si připravíme si marinádu na maso.
  3. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu s jogurtem a do této směsi naložíme maso.
  4. Zabalíme do potravinové fólie a necháme ideálně naložit přes noc, minimálně ale 2 hodiny.
  5. Mezitím si připravíme omáčku: na lžíci rozpáleného oleje osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidáme zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a kari.
  6. Vše restujeme cca 2 minuty, pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl.
  7. Necháme vařit asi 15 minut, poté dochutíme solí a cukrem.
  8. Z omáčky vyndáme bobkový list, badyán a skořici.
  9. Naložené maso naskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Troubu předehřejeme na 250 °C a maso pečeme doměkka asi 10 minut.
  11. Hotové maso přidáme do omáčky i se šťávou z masa, která se vypekla.
  12. Necháme ještě povařit společně asi 2 – 3 minuty.
TIP: Podáváme s jasmínovou rýží, nebo s tradičním indickým chlebem naan.

 

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*