Recepty: skořice

Blbouny se žahourem

Blbouny se žahourem

Proč se kynutý ovocný knedlík vařený v páře nazývá blbounem, úplně přesně nevíme. Teorií existuje několik. Co však zcela jistě víme je, že kynuté...
Celý článek

Sladké kernoto

Sladké kernoto

Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu...
Celý článek

Linecký dort

Linecký dort

Linecký dort, nebo koláč, patří ke klasice rakouské kuchyně a nese název podle města Lince. Je dokonce považován za nejstarší dort na světě. Jeho...
Celý článek

Jáhelník

Jáhelník

Jáhly se v poslední době opět dostávají do našeho povědomí. Kromě jáhlové kaše, nebo salátů, je se jáhly hodí skvěle k přípravě tradičního...
Celý článek

Perníkový dort

Perníkový dort

Trochu netradiční, ale přesto skvělý a nadýchaný - to je perníkový dort. Je pravda, že perníkové těsto nepatří zrovna k těm nejtradičnějším,...
Celý článek

Dýňový chléb

Dýňový chléb

Dýně má v kuchyni mnoho využití. Notoricky známé jsou především polévky a kompoty, ale dýně se dá v kuchyni skvěle využít i mnoha jinými způsoby,...
Celý článek

Svatomartinské šátečky

Svatomartinské šátečky

Se svátkem sv. Martina a tradičními oslavami je spojeno velké množství pokrmů, především však dozlatova upečená husa se zelím. Na svátečním stole...
Celý článek

Dýňové máslo

Dýňové máslo

Sezóna dýní je po roce zpět a s ní přichází na řadu spoustu receptů, které je stojí za to vyzkoušet. Co z dýně připravujete nejraději? Polévku,...
Celý článek

1 2 3 7