Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
|
Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
90 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
- Mezitím si připravíme dýni.
- Dýni očistíme, okrájíme tvrdou kůru a odstraníme semínka.
- Dužinu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem, podusíme 15 minut.
- Přidáme cukr, sůl, pepř a chilli a dusíme do měkka.
- Na závěr vmícháme med a směs necháme vychladnout.
- Brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme prosátou mouku, krupici, ocet a vejce a rychle vypracujeme hladké pevné těsto.
- Rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5x5 cm.
- Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme rožky k sobě a vytvoříme kuličku, kterou v dlaních zakulatíme.
- Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 8 minut.
- Po odkapání je rozdělíme na talíře, můžeme přidat zbytek dýňové směsi a pokapat dýňovým olejem nebo doplnit šlehačkou ušlehanou se špetkou soli.