Bramborové knedlíky s pikantní dýní

Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
  • Encyklopedie
Bramborové knedlíky ve sladké verzi znají všichni. Bramborové těsto je však ideální i k přípravě knedlíků naslano. Vyzkoušejte s Jakvkuchyni.cz vyměnit ovoce za pikantní dýni, která je připravena na sladko-slano a ochucená pikantním chilli. Skvělá kombinace originálních chutí zaujme nejen vegetariány. Jak na to?
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
90 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 800gramů
    hladká mouka 200gramů
    krupice 100gramů
    vejce 1ks
    ocet 1lžíce
    sůl 1špetka
Náplň
    dýně 600gramů Hokkaidó
    cukr 100gramů krystal
    olej 50ml slunečnicový
    med 3lžíce
    sůl 1lžička
    černý pepř 1špetka
    chilli 1špetka
Pokyny
  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
  2. Mezitím si připravíme dýni.
  3. Dýni očistíme, okrájíme tvrdou kůru a odstraníme semínka.
  4. Dužinu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem, podusíme 15 minut.
  5. Přidáme cukr, sůl, pepř a chilli a dusíme do měkka.
  6. Na závěr vmícháme med a směs necháme vychladnout.
  7. Brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme prosátou mouku, krupici, ocet a vejce a rychle vypracujeme hladké pevné těsto.
  8. Rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a nakrájíme na čtverečky velké 5x5 cm.
  9. Na každý položíme hromádku náplně, těsto uzavřeme rožky k sobě a vytvoříme kuličku, kterou v dlaních zakulatíme.
  10. Knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 8 minut.
  11. Po odkapání je rozdělíme na talíře, můžeme přidat zbytek dýňové směsi a pokapat dýňovým olejem nebo doplnit šlehačkou ušlehanou se špetkou soli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*