Mexické empanadas

Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
Empanadas jsou masem plněné kapsičky, které jsou oblíbené v zemích Jižní Ameriky. Každá země má svoji oblíbenou variantu. Kapsičky se pečou v troubě a jsou ideální k posezení s přáteli, na oslavy, nebo party. Kromě vepřového masa lze pro náplň použít maso hovězí, kuřecí nebo tuňáka. Záleží na nás. Jak na mexické empanadas s náplní s vepřového masa?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 – 12 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
90 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 60gramů studené
    studená voda 8 -10lžic
    sůl 1špetka
Náplň
    mleté maso 500gramů vepřové
    rajčata 300gramů nasekaná
    cibule 1ks větší
    vejce 1ks
    vody 1lžíce
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
    koriandr 1hrst čerstvý, nasekaný
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme těsto.
  2. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
  3. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku.
  4. Postupně přidáváme po lžících vodu a vždy zapracujeme, aby se těsto spojilo.
  5. Hmotu přendáme na pomoučený vál a vytvoříme kompaktní těsto, které rozdělíme na 4 díly.
  6. Ještě rukama prohněteme a vytvoříme z každého kouli, kterou zabalíme do potravinové folie. Necháme odležet asi 30 minut.
  7. Mezitím, co těsto odpočívá, osmažíme na suché pánvi mleté maso, rozbijeme vařečkou na malé kousky a mícháme asi 5 – 7 minut, dokud neztratí růžovou barvu.
  8. Přidáme cibuli a chilli a smažíme dalších 5 minut do měkka.
  9. Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí asi 12-15 minut.
  10. Ochutíme solí, pepřem a přidáme koriandr.
  11. Připravíme si vál, pomoučíme a z odleželého těsta (z každé kuličky) vyválíme placku o průměru asi 20 cm (pokud chceme menší porce, vykrájíme kolečka o průměru cca 10 cm).
  12. Na placky rozdělíme náplň, vždy jen na 1 polovinu placky a okraje necháme cca 2 cm volné.
  13. Tyto volné kraje potřeme vodou, placku přeložíme napůl, okraje přitiskneme prsty a poté vidličkou.
  14. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  15. Plechy vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj empanadas.
  16. Potřeme je vejcem, které našleháme s vodou.
  17. Vložíme do trouby a pečeme 30-40 minut do zlatohněda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*