Pyré z červené řepy a batátů


Už jste zkoušeli použít červenou řepu jako přílohu? Nejeden z nás má možná nepříjemné chuťové zážitky spojené se školní jídelnou, která nám červenou řepu znechutila, není ale potřeba se této delikátní zeleniny obávat. Co jí takhle dát po letech šanci? Nejenže má téměř magické zdravotní účinky, ale lze z ní připravit skvělé pokrmy a přílohy. V tomto receptu přinášíme návod na univerzální pyré z řepy a brambor, které můžeme použít jako přílohu k masu, nebo i k pečené zelenině.
Už jste zkoušeli použít červenou řepu jako přílohu? Nejeden z nás má možná nepříjemné chuťové zážitky spojené se školní jídelnou, která nám červenou řepu znechutila, není ale potřeba se této delikátní zeleniny obávat. Co jí takhle dát po letech šanci? Nejenže má téměř magické zdravotní účinky, ale lze z ní připravit skvělé pokrmy a přílohy. V tomto receptu přinášíme návod na univerzální pyré z řepy a brambor, které můžeme použít jako přílohu k masu, nebo i k pečené zelenině.
Porce
4 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    červená řepa 300gramů čerstvá
    olivový olej 2lžíce
    česnek 2stroužky
    batáty 2ks
    tymián 2snítky
    ricotta 2lžíce
    sůl 1/2lžička
    citrónová šťáva z půlky citrónu
Pokyny
  1. Batáty omyjeme a rozkrojíme na polovinu.
  2. Připravíme si plech, na který rozložíme alobal dostatečně velký, abychom do něj mohli zabalit řepu i batáty.
  3. Batáty rozkrojíme, řepu omyjeme a osušíme.
  4. Česnek oloupeme.
  5. Batáty, řepu i česnek rozložíme na alobal.
  6. Zakápneme olivovým olejem, posypeme natrhaným tymiánem a osolíme.
  7. Vložíme do trouby předehřáté na 190 ° C a pečeme asi 25 – 35 minut.
  8. Vyndáme z trouby, necháme vychladnout a opatrně sundáme slupku anebo oloupeme.
  9. Řepu i batáty nakrájíme na menší kostky.
  10. Přendáme do mixeru spolu s ricottou, zbytkem oleje, citronovou šťávou a rozmixujeme na hladkou hmotu.
  11. Dle chutí osolíme a opepříme.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*