Ruské bliny – netradiční lívanečky jako jednohubky


Bliny, neboli mini lívanečky, jsou netradiční obměnou pro jakékoliv sváteční pohoštění. Jestliže máte už dost klasických chlebíčků, zkuste hostům připravit jednoduché a rychlé jednohubky. Bliny se podávají především s kaviárem, ale skvěle chutnají i s pomazánkami. Při jejich přípravě si můžeme vyhrát i s ozdobou a vytvořit tak velmi atraktivní předkrm.Vyzkoušejte je podle Jakvkuchyni.cz s lososem nebo s pomazánkou z červené řepy. Jak na to?
Bliny, neboli mini lívanečky, jsou netradiční obměnou pro jakékoliv sváteční pohoštění. Jestliže máte už dost klasických chlebíčků, zkuste hostům připravit jednoduché a rychlé jednohubky. Bliny se podávají především s kaviárem, ale skvěle chutnají i s pomazánkami. Při jejich přípravě si můžeme vyhrát i s ozdobou a vytvořit tak velmi atraktivní předkrm.Vyzkoušejte je podle Jakvkuchyni.cz s lososem nebo s pomazánkou z červené řepy. Jak na to?
Porce
20 porcí
Doba přípravy
50 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
Bliny
    mléko 160ml
    máslo 25 g rozpuštěné
    vejce 1ks
    cukr krupice 1lžíce
    sůl špetka
Bliny s červenou řepou
    červená řepa 2ks vařená střední velikosti
    jablko 1ks
    majonéza 1lžíce
    olivový olej 1 lžička
    jablečný ocet 1 lžička
    jogurt řecký na dozdobení
    petrželka na dozdobení
Bliny s lososem
    sýr 250g lučina nebo gervais
    kopr 2snítky nasekaný
    olivový olej 2lžíce
    med 1lžíce
    uzený losos na dozdobení
    citron a kopr k podávání
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme bliny.
  2. Mléko rozmícháme s vejcem, přidáme prosátou mouku a prášek do pečiva, cukr a sůl.
  3. Nakonec vmícháme vlažné rozpuštěné máslo.
  4. Těsto necháme v lednici odpočinout cca 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme pomazánky. Pomazánka z červené řepy: Červenou řepu oloupeme a uvaříme. Necháme vychladnout a nastrouháme najemno. Nastrouhanou řepu smícháme s majonézou, olivovým olejem, dijonskou hořčicí a jablečným octem. Podle chuti dosolíme a opepříme.
  6. Sýrová pomazánka: Smícháme sýr, nasekaný kopr, olivový olej, dijonskou hořčici, citronovou šťávu a med. Osolíme a opepříme dle chuti.
  7. Nyní se pustíme do smažení lívanečků. Rozehřejeme pánev, potřeme olejem. Lžící vytváříme malé placičky (použijeme cca 2 lžíce těsta na 1 minilívaneček) a smažíme na středním plameni.
  8. Jakmile se na povrchu začnou vytvářet bublinky, lívanečky otočíme a opečeme z druhé strany.
  9. Na vychladnuté bliny naservírujeme pomazánky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*