Růžičková kapusta na portském víně s kaštany a slaninou


Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Růžičková kapusta je sice typicky zimní zeleninou, ale v současné době je dostupná celoročně. Je velmi zdravá, proto bychom ji měli sem tam zařadit do jídelníčku. Připravit ji lze na mnoho způsobů. Hodí se do polévek, ale i jako příloha k masu. Pokud máte rádi lehké recepty, které nezaberou mnoho času, je tento na kapustu s jedlými kaštany ideální. I kaštany jsou totiž k dostání již celoročně, můžeme je koupit již předpečené. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
Suroviny
    kapusta 500gramů růžičková
    jedlé kaštany 200gramů upečené
    anglická slanina 150gramů
    máslo 1lžíce
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Kapustičky očistíme a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou.
  2. Vaříme 5 – 7 minut, aby kapustičky změkly, ale zachovaly si křehkost.
  3. Scedíme a opláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  4. Slaninu nakrájíme na kostičky, nebo na nudličky, dáme na pánev a necháme vyškvařit.
  5. Přidáme máslo, kaštany a zalijeme portským vínem.
  6. Víno necháme zredukovat a zhoustnout, přidáme kapustičky, promícháme a prohřejeme.
  7. Dochutíme petrželkou, solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*