Kuskus à la Jamie Oliver


Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte kuskus s rybou podle světoznámého šéfkuchaře Jamieho Olivera. Pochutnají si všechny mlsné jazýčky!
Porce
4 porce
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    kuskus 4hrsti velké hrsti
    cibule 1/3 velká cibule nadrobno pokrájená
    chilli 1ks paprička
    citrón 1/2
    česnek dle chuti
    losos 3porce nebo tuňák
    koriandr špetka
    černý pepř špetka
    skořice špetka mletá
    fenykl semínka
Pokyny
  1. Do hrnce nebo do varné konvice napustíme vodu, kterou necháme projít varem.
  2. Horkou vodou zalijeme kuskus a ponecháme jej 10 minut stát pod přiklopenou pokličkou. Poměr kuskusu a vody by měl být 1:2 (kuskus x voda). Po deseti minutách kuskus promícháme.
  3. Mezitím rozehřejeme na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
  4. Postupně přidáváme nakrájenou chilli papričku a česnek - lehce osmažíme.
  5. Sůl, pepř, skořici, koriandr a fenyklová semínka rozdrtíme pomocí nože, hmoždíře nebo mlýnku. Rozdrcené ingredience přisypeme na pánev k ostatním surovinám.
  6. Přidáváme větší skrojek másla.
  7. Po jeho rozpuštění rozložíme na směs připravený kuskus a pomalu jej restujeme.
  8. Na kuskus vložíme osolené a opepřené plátky či kousky (záleží na chuti) tuňáka, nebo lososa, s plátky citronu.
  9. Z navlhčeného papíru si vyrobíme poklici a necháme vše v páře dojít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*