Kuřecí prsa s celerem


O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
O celeru můžeme říct, že je elixírem zdraví. Tato snadno dostupná zelenina se dá zpracovat celá, protože jak nať, tak i bulva obsahují léčivé účinky. Zároveň má tento druh zeleniny výraznou a lahodnou chuť, která se dá různě uplatnit také v kuchyni.
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    olivový olej 4lžíce
    cibule 2ks
    česnek 4stroužky
    víno 200ml bílé
    celer 400g ideálně řapíkatého
Pokyny
  1. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Na tomto základu zprudka opečeme na větší kousky nakrájená kuřecí prsa, které jsme dopředu osolili a opepřili.
  2. Směs podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, poté přidáme nakrájený celer (řapíkatý bude vypadat v jídle lépe, ale ani klasická bulva nevadí) a ještě chvíli podusíme.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*