Humus s čerstvou nastrouhanou mrkví, česnekem a řapíkatým celerem

Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 g hummusu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna 200g
    mrkev 100g
    olej 20ml lněný
    celer 2řapíky
    česnek 3stroužky
    sójová omáčka 4lžíce Tamari
    kmín 1lžička drcený, „kumín“
Pokyny
  1. Cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin, protože se namočením jakákoli luštěnina stává stravitelnější!
  2. Následně v průběhu vaření sbíráme pěnu, která se u cizrny tvoří ve velkém množství.
  3. Poté rozumně osolíme a necháme vařit na mírném plameni přibližně hodinu a půl.
  4. Uvařenou cizrnu chladíme ve studené vodě a následně rozmixujeme společně se sójovou omáčkou tamari, lněným olejem, kumínem a česnekem.
  5. Pokud bude mixování obtížné, můžeme přilít přebytečnou vodu z vaření. Do vzniklé pasty vmícháme nastrouhanou mrkev a na velmi jemná kolečka nakrájený řapíkatý celer.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*