Humus z červené řepy

Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
250 g humusu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cizrna 250g
    olivový olej 2lžíce
    tahini 4lžíce
    citrón 0,5ks
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Řepu omyjte (ale neloupejte), osolte, zakápněte olejem a pečlivě zabalte do alobalu. Stejně tak i neoloupané stroužky česneku. Vložte je do trouby a pečte asi hodinu, dokud není řepa měkká a lze ji propíchnout špejlí.
  3. Suchou cizrnu si namočte přes noc, vodu slijte a uvařte dle návodu do měkka. Pokud použijete cizrnu z konzervy (zakoupíte ve zdravé výživě i běžně v obchodě), nálev slijte a cizrnu nechte okapat. Poté přendejte do mixéru, přidejte na kousky nakrájenou řepu, šťávu asi z poloviny citrónů, rozmačkaný česnek, tahini (zakoupíte také ve zdravé výživě), olivový olej.
  4. Rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte alespoň půl hodinky odležet v lednici. Chuť se rozleží. Výborné jsou k pomazánce mrkvové hranolky a tortillové chipsy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*