Rizoto s mrkví, cizrnou a parmazánem: zdraví pro vegetariány


Rizoto bez masa, a přesto plné bílkovin? Díky cizrně bude rizoto navíc i zdrojem železa. Díky krásně barevné karotce navíc potěší i oči: při servírování a pro obsah betakarotenu.
Rizoto bez masa, a přesto plné bílkovin? Díky cizrně bude rizoto navíc i zdrojem železa. Díky krásně barevné karotce navíc potěší i oči: při servírování a pro obsah betakarotenu.
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    rýže 3hrnky
    mrkev 1/2hrnku nakrájená na kostičky
    cizrna 1/2hrnku
    cibule 1ks
    vývar 4hrnky
    parmazán na posypání
Pokyny
  1. Osmahněte na oleji cibulku, přidejte cizrnu a mrkev nakrájenou na kostičky.
  2. Nechte chvíli povařit a přisypte opláchnutou rýži.
  3. Po lžících přidávejte vývar a za stálého míchání vařte.
  4. Podávejte s parmazánem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*