Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
|
Čirok je vynikající obilovina, bohatá svým vyváženým obsahem sacharidů, bílkovin, vlákniny a minerálů.
|
![]() |
Porce
2 porce
|
![]() |
Doba přípravy
30 minut
|
![]() |
Doba vaření
2 hodiny
|
Pokyny
- Před úpravou je vhodné jej namočit alespoň na 2-3 hodiny. Poté čirok vaříme cca hodinu a půl.
- Houby nakrájíme na menší kousky a společně s najemno nasekanou cibulí jemně osolíme a osmahneme na olivovém oleji.
- Následně je vmícháme do uvařeného čiroku a přidáme nasekanou čerstvou petrželku a pasírovaný česnek. Rizoto můžeme zjemnit několika lžícemi olivového oleje.