Italská polévka s cizrnou a pestem


Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    zelenina kořenová - mrkev, petržel, půl celeru
    cibule 150g
    pórek 50g
    česnek 2stroužky
    rozmarýn čerstvý
    rajčata 400g sekaná
    rajčata 100g čerstvá
    cizrna 200g vařená, konzervovaná
    cuketa 150g
    fazolky 100g mražené
    hrášek 70g
    petržel 1ks
    těstoviny 130g syrové
    parmazán 80g
    pesto bazalkové
    pepř sůl
Pokyny
  1. Pokud nemáte vařenou nebo konzervovanou cizrnu, zhruba 100g syrové cizrny namočte na noc do studené vody. Poté vodu vylijte, natočte novou a vařte se lžičkou jedlé sody asi hodinu.
  2. Oloupejte kořenovou zeleninu (nekrájejte) a zalijte ji asi 3/4l vody. Dejte na mírný plamen vařit.
  3. Mezitím si nakrájejte na drobné kousky cibuli a pórek.
  4. Rozpalte ve vysoké pánvi olej a orestujte cibuli, pórek, vymačkaný česnek a čerstvý rozmarýn.
  5. Trvá asi 10 minut, než zelenina dostane zlatou barvu.
  6. Přidejte nasekaná rajčata, nakrájené čerstvé rajče, cizrnu a přilijte zeleninový vývar.
  7. Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen a vařte asi 30 minut.
  8. Nakrájejte na malé kousky cuketu a přidejte ji do polévky společně s hráškem a fazolkami.
  9. Vařte asi 10 minut, nezapomeňte směs občas promíchat. Přidejte petrželku, sůl a pepř podle chuti.
  10. Přisypte těstoviny a vařte podle potřeby.
  11. Také je možné těstoviny uvařit mimo polévku a přidat je ke každé porci zvlášť, nestane se pak, že přes noc nasají veškerou vodu.
  12. Servírujte se lžičkou bazalkového pesta, posypané parmazánem.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*