Citrónové krémové rizoto s vůní Středomoří

Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rýže 250g Arborio
    olivový olej 3lžíce
    parmazán ½hrnku strouhaný
    petržel 1hrst hladkolistá, nasekaná
Pokyny
  1. V hluboké pánvi necháme rozehřát olivový olej.
  2. Vsypeme do něj rýži a necháme ji asi 3 minuty restovat.
  3. Rýži zaléváme po troškách vývarem, dokud se všechen nevsákne.
  4. Jakmile je rýže uvařená tzv. „na skus“, vmícháme do ní petrželku, citrónovou šťávu, nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.
  5. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*