Citrónové krémové rizoto s vůní Středomoří


Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    rýže 250g Arborio
    olivový olej 3lžíce
    parmazán ½hrnku strouhaný
    petržel 1hrst hladkolistá, nasekaná
Pokyny
  1. V hluboké pánvi necháme rozehřát olivový olej.
  2. Vsypeme do něj rýži a necháme ji asi 3 minuty restovat.
  3. Rýži zaléváme po troškách vývarem, dokud se všechen nevsákne.
  4. Jakmile je rýže uvařená tzv. „na skus“, vmícháme do ní petrželku, citrónovou šťávu, nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.
  5. Na talíři rizoto posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou a můžeme podávat.
Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*