Raw citrónové řezy

Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
Nepečený dezert s osvěžujícími citróny se stane stálicí letních večírků a grilovaček. Kromě toho, že je lehoučký a nadýchaný, dodá vám také spoustu vitamínů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
22 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mandle 1,5šálku
    ořechy 1,5šálku kešu
    kokos 1,5šálku
    datle 8ks
    olej 1lžíce kokosový
    voda 1lžíce
Citrónový krém
    ořechy 3šálky kešu
    kokos 1šálek kokosový krém
    citrón 1ks nastrouhaná kůra
    sirup 1/4ks agáve nebo javorový
    vanilková esence 1lžička
    kurkuma 1lžička
    olej 2/4šálku kokosový
Pokyny
  1. Na korpus rozmixujeme všechny uvedené suroviny dohromady ve výkonném mixéru s noži (tzv. food processor- všestranný kuchyňský robot, který si poradí se strouháním, mixováním, šleháním, krájením, sekáním a dalšími kuchyňskými činnostmi), dokud ořechy nezačnou pouštět olej a nevytvoří se těsto.
  2. Pokud nemáte výkonný mixér, každou surovinu rozmixujte zvlášť a těsto vytvořte ručně.
  3. Kdyby nešly rozmixovat datle, nechte je na pár hodin namočené, a po scezení je teprve přidejte do ořechového těsta.
  4. Těsto vtlačte do formy a vrhněte se na krém.
  5. Použila jsem hlubší pečicí plech o rozměrech 32x24cm (vyložený pečicím papírem, aby se dal řez snadno vyndat bez porušení, nebo silikonovou formu na muffin.
  6. Záleží, jaký chcete tvar, ale jestliže použijete muffin formu, budete s tím mít trošičku více práce.
Příprava krému
  1. Na citrónový krém opět rozmixujte vše dohromady, tentokrát v tzv. BLENDER - stolní mixér pro sekání, mixování, přípravu pokrmů, drcení ledu atd. se zabudovaným nožovým systémem, který poskytuje 100% výsledky mixování) do hladka.
  2. Pokud nemáte výkonný robot, můžete použít i týčový mixěr, ale chce to trpělivost.
  3. Krém rozetřete po korpusu a vložte do lednice (nejlépe přes noc), nebo pokud spěcháte, tak na hodinku do mrazáku.
  4. Ozdobte podle vaší fantazie a naservírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*