Citrónové kuře

Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
Svěží voňavé kuře je skvělou volbou pro nedělní oběd, který navíc upečete v jedné nádobě společně i s přílohou.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
Pokyny
  1. Očištěné kuře naporcujeme minimálně na čtyři kusy a obalíme ho ve směsi olivového oleje, soli a oregana.
  2. Poté nakrájíme očištěné brambory.
  3. Vše vložíme do hlubší zapékací mísy.
  4. Zakapeme šťávou z čerstvých citronů a doslova zalijeme panenským olivovým olejem.
  5. Poklademe na vrch rozpůlené hlavy neoloupaného česneku.
  6. Pečeme v troubě na 160°hodinu a poté zvýšíme na 180°a pečeme minimálně další půl hodiny. Podáváme s fetou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*