Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci


Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Porce
8 porcí
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1,5 hodiny
Suroviny
Pokyny
  1. Římský hrnec namočíme na 20 minut do vody, aby dobře nasákl vlhkost.
  2. Mezitím si naporcujeme kuře na přiměřeně velké kousky a každý z nich pečlivě osolíme a okořeníme kurkumou.
  3. Očištěnou mrkev a jarní cibulku nakrájíme na cca 3 cm velké dílky a spolu s kuřecími kousky vložíme do nasáknutého římského hrnce.
  4. Přidáme pepř a snítky tymiánu.
  5. Přikrytý hrnec vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a dusíme 1,5 hodiny. Pozor: hrnec během dušení neotvíráme, aby se neztratila pára.
  6. Po 1,5 hodině hrnec vytáhneme, vložíme do něj sedmikrásky a popenec a hned můžeme podávat.
  7. Doporučujeme podávat s vařenými bramborami.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*