Hráškové suflé s parmazánem


Hráškové suflé s parmazánem
Milujete suflé? A víte, že si ho nemusíte připravit jen na sladko, ale že můžete vyzkoušet také slanou variantu? Hrášek se k jeho přípravě dokonale hodí. Nadýchané suflé chutná po vytažení z trouby báječně, poslouží také jako netradiční pohoštění návštěvy.
Hráškové suflé s parmazánem
Milujete suflé? A víte, že si ho nemusíte připravit jen na sladko, ale že můžete vyzkoušet také slanou variantu? Hrášek se k jeho přípravě dokonale hodí. Nadýchané suflé chutná po vytažení z trouby báječně, poslouží také jako netradiční pohoštění návštěvy.
Porce
10 formiček
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
25 minut
Suroviny
    mléko 300ml
    hrášek 200g mražený
    parmazán 150g strouhaný
    máslo 50g + máslo na formičky
    vejce 4ks žloutky a bílky zvlášť
    hladká mouka 2lžíce
    olivový olej 1lžíce
Pokyny
  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a vsypeme do něj hrášek, který osolíme a opepříme.
  3. Přilijeme mléko, které přivedeme k varu.
  4. Vše necháme povařit cca 2 minuty, poté sundáme z ohně a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme dohladka.
  5. V čisté hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a mícháme 1–2 minuty.
  6. Oheň stáhneme na minimum, přimícháme hráškovou směs a necháme za občasného míchání asi 10 minut vařit do zhoustnutí.
  7. Směs přelijeme do velké mísy a necháme ji chvíli odpočinout.
  8. Rozpustíme máslo a vymažeme jím formičky na suflé.
  9. Vysypeme je parmazánem.
  10. Po odstátí přimícháme do hráškové směsi žloutky a parmazán.
  11. Z bílků vyšleháme pevný sníh a po částech ho opatrně vmícháme k hráškové směsi.
  12. Hmotu rozdělíme do připravených formiček.
  13. Po jejich naplnění přejedeme jejich okraje prstem asi do půlcentimetrové hloubky.
  14. Misky položíme na plech a vložíme do trouby, kde pečeme 25 minut - suflé by mělo vyběhnout a zezlátnout.
  15. Na závěr posypeme zbylým parmazánem a podáváme.
Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*