Medová kuřecí prsa


Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Netradiční varianta pečeného kuřete vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem a kari kořením.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    med 2lžíce
    máslo 2lžíce
Pokyny
  1. Kuřecí řízky lehce naklepeme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, med a citronovou šťávu.
  2. Jakmile se na směsi začne tvořit pěna, vložíme řízky a z obou stran zvolna opékáme.
  3. Nejvděčnější přílohou jsou brambory nebo rýže. Doporučujeme šťávu „povolit“ vodou.

Do medové směsi můžete přidat lžičku kari koření - maso je pak pikantnější.

Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*