Kuřecí s bazalkovou omáčkou

Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Omáčka
    smetana 200ml
    parmezán 50g
    bazalka 1hrst čerstvá
Pokyny
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na hrubší plátky, jemně je naklepeme prsty, osolíme a opepříme.
  2. Dáme je do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme hodinu marinovat v lednici.
  3. Po vytažení z lednice rozpálíme pánev s olejem (případně gril).
  4. Z každé strany opékáme kuřecí prsa cca 5–7 minut - měla by být dozlatova.
  5. Smetanu smícháme v kastrolku s čerstvou najemno nasekanou bazalkou.
  6. Smetanu s bazalkou necháme přejít varem, aby omáčka zhoustla.
  7. Nakonec do ní vmícháme parmezán, který necháme rozpustit a omáčku opepříme podle chuti.
  8. Opečená kuřecí prsa naservírujeme a přelijeme omáčkou.
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo pečenou zeleninu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*