Kuřecí paličky s kdoulovým pyré

Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 paliček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 8ks kuřecí paličky
    kdoule 3ks
    cibule 2ks
    citrón 1ks
    rozmarýn 3ks
    cukr 4lžíce třtinový
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Kuřecí paličky opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou.
  3. Pak je osolte, opepřete a posypte najemno nasekaným rozmarýnem. Vložte je do pekáčku a podlijte vodou.
  4. Přidejte na plátky nakrájený citron a nahrubo nasekanou šalotku. Přiklopte a pečte 30-40 minut, až budou špalíčky měkké a získají zlatavou kůrku.
  5. Mezitím oloupejte kdoule, rozkrojte je a vyjměte z nich jádřince.
  6. Nakrájejte je na silnější plátky, vložte do menšího kastrůlku, posypte třtinovým cukrem, promíchejte a podlijte trochou vody.
  7. Za občasného zamíchání je poduste asi 20 minut, až vznikne jemné pyré.
  8. Hotové kuřecí paličky rozložte po dvou na talíře, doplňte kdoulovým pyré a podávejte s dušenou rýží nebo kuskusem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*