Celozrnné těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem a rajčaty

Celozrnné těstoviny jsou zdravější alternativou klasických těstovin. Díky zelenině a ovoci, které se používají k jejich barevní, obsahují také více bílkovin, minerálních látek, vitamínů a antioxidantů. S kuřecím masem a rajčaty chutnají báječně a jsou plnohodnotným jídlem na cesty, večeři či na oběd. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na tento chutný recept!
Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Šťavnatá hovězí svíčková s rajčatovou salsou

Zkuste si připravit steak z hovězí svíčkové s méně tradiční a odlehčenou přílohou - rajčatovou salsou. U tohoto receptu je důležité nepodcenit výběr masa – vybíráme nejlépe maso stařené, které je křehčí a má výraznější chuť. Do salsy můžeme také přidat koriandr. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Hovězí/vepřový guláš z trouby bez lepku

Hovězí/vepřový guláš z trouby bez lepku

Netradiční recept na guláš, který není zahuštěn moukou a je dokonce pečený v troubě. Namísto mouky je použit rajčatový protlak, proto je recept bez lepku. Maso můžeme použít hovězí, nebo vepřové. Jak si připravit pečený bezlepkový guláš?
Hovězí vývar z žeber

Hovězí vývar z žeber

Kromě toho, že jsou vývary zdravé a patří mezi oblíbené polévky, tvoří také základ mnoha dalších jídel - od polévek po omáčky. Hovězí vývar můžeme vařit přes noc, ale také jen hodinu. Jak si připravit vydatný vývar z hovězích žeber prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
křupavý a šťavnatý domácí hamburger

Křupavý a šťavnatý domácí hamburger

Také vás čas od času přepadne neskutečná chuť na šťavnatý burger? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, vyzkoušejte si připravit křupavý a šťavnatý hamburger podle receptu Jakvkuchyni.cz!
Vepřová pečeně v mléce s glazovanou mrkví

Vepřová pečeně v mléce s glazovanou mrkví

Na první pohled možná trochu zvláštní kombinace, ale už při první soustu se přesvědčíme, že tento tradiční italský recept snadno okouzlí chuťové pohárky. Vepřová pečeně zůstane díky mléku hezky šťavnatá a jako bonus získáme skvělou omáčku. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!
Orange Glazed Chicken

Orange Glazed Chicken

Nenechte se odradit dlouhým cizojazyčným názvem receptu. Naopak se můžeme těšit na to nejlepší! Čeká nás nasládlá chuť a měkké šťavnaté maso. Věřte, že tohle finger food si užijete! Máte-li rádi pikantní verzi, stačí přidat trochu chilli. Šťávu doporučujeme použít čerstvě vymačkanou. Jak na celý recept prozradí Jakvkuchyni.cz!
Konfitovana hovezi licka

Konfitovaná hovězí líčka s černým pivem a žampiony

Konfitování je jedním ze způsobů pomalého dušení masa. Maso se zalije tukem (rostlinným olejem, nebo sádlem) a při nízké teplotě v rozmezí 80 až 100 stupňů se dlouze dusí. Není třeba se obávat, že bude maso příliš nasáté tukem. Maso totiž tuk neabsorbuje, jen zajistí, že zůstane krásně šťavnaté a zároveň měkké. Jakvkuchyni.cz poradí, jak na to!