Medová kachna se zázvorem

Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 1ks kachna
    kapusta 1ks
    olej 4lžíce
    med 1lžička
    zázvor 1lžička
Pokyny
  1. Očištěnou kachnu vytřete zevnitř solí, vložte na pekáč, podlijte vodou s trochou oleje a pečte v předehřáté troubě asi 90 minut.
  2. Asi 15 minut před koncem pečení potřete husu olejem smíchaným se zázvorem a medem.
  3. Upečenou kachnu rozporcujte a klaďte na spařené listy kapusty tak, aby na jednom listu byl vždy zároveň kousek prsou i kousek stehna.
  4. Jednotlivé listy srolujte a převažte nití. Takto připravené závitky naskládejte do pekáčku a ještě je poduste asi 15–20 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*