Hruškové čatní se zázvorem


Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
Porce
500 g čatní
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    hruška 500g
    cibule 2ks
    šalotka 3ks
    zázvor 1lžíce
    bílé víno 200ml
    skořice 1lžička
    rozinky 1hrst
Pokyny
  1. Rozpalte velkou pánev s vyšším okrajem. Do pánve nasypejte cukr a nechejte jej bez míchání roztavit na světlý karamel. Ihned po roztavení cukru do pánve vlijte bílé víno, ztlumte teplotu a nechejte tekutinu jemně probublávat.
  2. Oba druhy cibule nakrájejte na klínky a vhoďte je do pánve s vínem.
  3. Přidejte také skořici, hořčičná semínka, zázvor a rozinky.
  4. Hrušky zbavte jádřince a nakrájejte je na menší kusy.
  5. Takto připravené ovoce přidejte do pánve.
  6. Směs vařte do úplného změknutí hrušek a zhoustnutí čatní. Hrušky pomačkejte, aby měli správnou konzistenci pro zavaření.
  7. Hotovým čatní plňte zavařovací sklenice.
  8. Po vychladnutí vložte sklenice s čatní do lednice, kde vydrží několik dní. Hruškové čatní můžete podávat s pečivem nebo na koláči.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*