Kuře z pivní plechovky


Kuře z pivní plechovky
Klasické grilované kuře zná jistě každý. Ale už jste ho zkoušeli grilovat s plechovkou piva? Pokud ne, pak to musíte určitě vyzkoušet. Když kuře postavíte na plechovku s pivem, bude maso krásně šťavnaté a propečené.
Kuře z pivní plechovky
Klasické grilované kuře zná jistě každý. Ale už jste ho zkoušeli grilovat s plechovkou piva? Pokud ne, pak to musíte určitě vyzkoušet. Když kuře postavíte na plechovku s pivem, bude maso krásně šťavnaté a propečené.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
60 minut
Suroviny
    kuře 1ks
    sůl 4lžičky
    třtinový cukr 3lžičky
    paprika 2lžičky sladká
    pivo 1ks v plechovce, pokojové teploty
    pepř 1lžička kajenský
Pokyny
  1. Z plechovky odlijeme polovinu piva a smícháme ho s kořením.
  2. Touto směsí kuře potřeme.
  3. Na mřížku pod gril položíme misku na zachytávání šťávy.
  4. Na misku posadíme plechovku s pivem, na kterou nasadíme kuře.
  5. Kuře grilujeme 45–60 minut.
  6. Než začneme kuře porcovat, necháme ho chvíli odpočinout.
  7. Plechovku opatrně vytáhneme, abychom se neopařili.
  8. Kuře podáváme s čerstvým chlebem a přeléváme šťávou.
Tisknout
Tags: ,

2 komentáře u „Kuře z pivní plechovky

    1. Adéla Špinarová Autor příspěvku

      Dobrý den, z plechovky ze žádná barva neuvolní. Přejeme dobrou chuť a pěkný den.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*