Pivní chlebová polévka

K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chléb 300g šumava
    špek 200g
    cibule 1ks na kostičky
    pórek 1ks
    droždí máslo
    pivo 1ks malé
    žloutek 1ks
Pokyny
  1. Špek osmažíme a z pánve vyjmeme kousky masa.
  2. Na vyškvařeném sádle opečeme cibuli a přidáme na centimetrové kostičky nakrájený chléb.
  3. Okořeníme kmínem, přidáme trochu droždí a másla.
  4. Zalijeme pivem a přidáme pórek.
  5. Necháme jemně vařit 10 minut, dokud se chléb nerozvaří, přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
  6. Podáváme s kousky slaniny, případně koprem, pažitkou nebo petrželkou. Jako hlavní chod si připravíme vynikající guláš s příchutí piva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*