Pivní chlebová polévka


K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
Porce
4 porce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    chléb 300g šumava
    špek 200g
    cibule 1ks na kostičky
    pórek 1ks
    droždí máslo
    pivo 1ks malé
    žloutek 1ks
Pokyny
  1. Špek osmažíme a z pánve vyjmeme kousky masa.
  2. Na vyškvařeném sádle opečeme cibuli a přidáme na centimetrové kostičky nakrájený chléb.
  3. Okořeníme kmínem, přidáme trochu droždí a másla.
  4. Zalijeme pivem a přidáme pórek.
  5. Necháme jemně vařit 10 minut, dokud se chléb nerozvaří, přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
  6. Podáváme s kousky slaniny, případně koprem, pažitkou nebo petrželkou. Jako hlavní chod si připravíme vynikající guláš s příchutí piva.
Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*