Domácí pivní sýr – Pochoutka nejen pro chlapy


Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle. Neodmyslitelnou součástí pivního sýru je také koření, které mu dodává typickou chuť. Nemusíte zůstávat jen u papriky, pepře a kmínu. Skvělý je také s tymiánem nebo česnekem. Zralý pivní sýr chutná nejlépe s čerstvým chlebem nebo topinkou, jemně nasekanou jarní cibulkou a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva!
Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle. Neodmyslitelnou součástí pivního sýru je také koření, které mu dodává typickou chuť. Nemusíte zůstávat jen u papriky, pepře a kmínu. Skvělý je také s tymiánem nebo česnekem. Zralý pivní sýr chutná nejlépe s čerstvým chlebem nebo topinkou, jemně nasekanou jarní cibulkou a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva!
Porce
1 sklenice
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    tvaroh 500g měkký
    pivo 200ml světlé
    paprika 1lžička sladká
    paprika 1/2lžička pálivá
    kmín 1/2lžičky mletý
    pepř 1/2lžičky černý
    sůl 1lžička
Pokyny
  1. Tvaroh přendejte do misky, rozmačkejte ho vidličkou, přidejte koření, sůl a vše zalijte pivem.
  2. Směs dobře promíchejte a přendejte ji do zavařovací sklenice nebo uzavíratelné nádoby s víčkem.
  3. Sýr ve sklenici nechte zrát na tmavém místě při pokojové teplotě alespoň 5 dnů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*