Domácí vanilkový termix

Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
200 ml termixu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    tvaroh 1ks plnotučný
    smetana ke šlehání 100ml min. 31 %
    moučkový cukr 2lžíce
    vanilka 1/2ks lusk
Pokyny
  1. V robotu ušleháme smetanu.
  2. Když je smetana tuhá, zašleháme do ní tvaroh, moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku.
  3. Hotový termix podáváme hned nebo ho skladujeme v lednici.

Autorkou receptu je Romana Böhmová

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*