Domácí vanilkový termix


Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
Možná je snazší si balení termixu koupit v obchodě, ale domácí je domácí! Poměr ingrediencí si můžete namíchat tak, aby tato verze termixu byla zdravější, chutnější a voňavější. S velkou pravděpodobností máte suroviny k jeho přípravě v lednici. Pro děti to bude navíc skvělá příležitost, jak si natrénovat jemnou motoriku při šlehání nebo základní počty při odměřování ingrediencí.
Porce
200 ml termixu
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    tvaroh 1ks plnotučný
    smetana ke šlehání 100ml min. 31 %
    moučkový cukr 2lžíce
    vanilka 1/2ks lusk
Pokyny
  1. V robotu ušleháme smetanu.
  2. Když je smetana tuhá, zašleháme do ní tvaroh, moučkový cukr a semínka z vanilkového lusku.
  3. Hotový termix podáváme hned nebo ho skladujeme v lednici.

Autorkou receptu je Romana Böhmová

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*