Vánoční štola

Vánoční štola

Vánočka se v českých domácnostech o Vánocích peče běžně. Pokud ale chcete zkusit změnu, dejte šanci tradičnímu německému pečivu - vánoční štole. Připravuje z kynutého těsta, navíc ale voní po koření, nechybí ani kandované ovoce, rozinky a ořechy. Zkuste si upéct lahodnou vánoční štolu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Mandlové crinkles s lískovými oříšky

Mandlové crinkles s lískovými oříšky

Crinkles jsou známé “popraskané sušenky”. Můžeme je připravit na mnoho způsobů, ale vždy nás zaujme jejich netradiční podoba. Letos zkusíme připravit mandlové crinkles, které jsou navíc přirozeně bezlepkové. Připravte si mandlové crinkles s lískovými ořechy podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Nepečené čokoládové kaštánky

Nepečené čokoládové kaštánky

Nepečené cukroví je rychlé a také je téměř vždy zárukou úspěchu. Zkusme letos na vánoční stůl přidat i tyto čokoládové kaštánky s příchutí rumu připravené z jedlých kaštanů. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Kokosovo-kakaové mušličky

Kokosovo-kakaové mušličky

Vyzkoušejte rychlé vánoční cukroví - neplněné mušličky s osvědčenou kombinací kakaa a kokosu obalované v cukru. Rozhodně nešlápnete vedle! Recept na Jakvkuchyni.cz!
Ořechové sirky

Ořechové sirky

Linecké těsto s oříšky s vůní vánočního koření, jako je vanilka, skořice a hřebíček s příchutí rumu, pomeranče a máčené v čokoládě. To jsou ořechové sirky v receptu na Jakvkuchyni.cz!
Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Iveta Fabešová se nepochybně zasloužila o pozvednutí cukrářské úrovně v České republice. Svým hostům servíruje sladké dobroty inspirované především francouzským stylem, které nejen nádherně vypadají, ale ještě lépe chutnají. Ačkoliv se její vyhlášené zákusky zdají jako z pohádky, její životní cesta až tak pohádková nebyla.
Máslové sušenky se slaným karamelem

Máslové sušenky se slaným karamelem

Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
Jahodovo-meruňková galetka s mandlemi

Jahodovo-meruňková galetka s mandlemi

Pokud milujete koláče, ve kterých je velké množství ovoce, pak musíte určitě vyzkoušet koláče “galette”. Tvoří je tenká vrstva nepříliš sladkého těsta a spousta ovoce, které můžeme obměňovat podle sezóny a různě je kombinovat. Tato galetka připravená podle receptu Jakvkuchyni.cz je plná jahod a meruněk. Galetka má lehce nakyslou chuť a je šťavnatá. A ta vůně v kuchyni při pečení je prostě neodolatelná! Pokud najdete doma vanilkovou zmrzlinu, doporučujeme přidat minimálně jeden kopeček. Jak na to?
Pečení indiánci

Pečení indiánci

Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
Moravské dvojctihodné koláče

Moravské dvojctihodné koláče

Název těchto koláčů je tak trochu tajuplný, Jakvkuchyni.cz vám ho však odtajní. Dvojctihodné neboli moravské koláče jsou koláče s dvojí náplní. Jedna je uvnitř a druhá nahoře posypaná drobenkou. Dovnitř koláče se zpravidla dává tvarohová náplň, nahoru pak přijdou švestková povidla, marmeláda nebo ovoce. Upečení koláčů je trochu pracnější, ale ne o moc složitější než u klasických koláčů.  Doporučujeme udělat těsto rovnou z dvojité dávky, což vyjde asi na 30 koláčků. Obvykle totiž na talíři pro jejich skvělou chuť nevydrží dlouho. Jak na to?
Cronut

Cronut

Za touto hříšnou sladkostí stojí opět francouzská dovednost a vynalézavost, respektive skvělý nápad francouzsko-amerického cukráře Dominiqua Ansela. V jeho hlavě se totiž zrodila myšlenka připravit těsto na croissanty a udělat z něj donut. Což strhlo v New Yorku naprosté šílenství.