Pečení indiánci

Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
Indiánci patří k oblíbené klasice českých cukráren a také mezi zákusky, které se často objevují na rodinných oslavách. Indiánky milují především děti, proto pokud chystáte dětskou oslavu, jsou indiánci perfektním nápadem, jak děti potěšit. Byť je příprava trochu pracnější, provede vás recept na Jakvkuchyni.cz krok za krokem k tomu, že je zvládnete bez větších potíží připravit i doma. Věřte, že se po nich jen zapráší! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 malých indiánků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
2-3 hodiny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Piškoty
    vejce 2ks
    olej 1lžíce
    moučkový cukr na poprášení
Sněhová náplň
    cukr krupice 200 g
    bílek 4ks ze středně velkých vajec
Čokoládová poleva
    čokoláda 150 g
    máslo 100g
Pokyny
  1. Nejprve upečeme piškoty.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu.
  3. Žloutky rozmícháme s olejem a na nejnižší rychlost zašleháme do sněhu.
  4. Mouku se škrobem prosejeme postupně na sníh a vmícháme gumovou stěrkou.
  5. Na plech položíme pečicí papír, sníh naplníme do cukrářského sáčku, odstřihneme roh a stříkáme kolečka o průměru asi 4 cm.
  6. Stříkáme dál od sebe.
  7. Pomocí malého sítka piškoty zaprášíme cukrem.
  8. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, po dobu cca 10 – 12 minut. Jakmile začnou piškoty tmavnout, vyndáme plech z trouby a papír stáhneme na drátěný rošt, aby vychladly.
  9. Na sněhovou náplň dáme bílky s cukrem do kovové mísy, nebo do hrnce, protože bude třeba je vyšlehávat nad horkou párou.
  10. Ve druhém větším hrnci přivedeme k varu vodu – na hrnec umístíme nádobu s bílky - dno nádoby se nesmí dotýkat vodní hladiny, šleháme jen nad parou.
  11. Bílky prošleháváme kovovou metlou tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí – poznáme to podle toho, že když směs promneme mezi prsty, necítíme žádná zrníčka cukru.
  12. TIP: Během zahřívání se směs zahřeje, bílky budou dost horké, ale můžeme do nich sáhnout a nespálíme se.
  13. Jakmile je směs hladká, horká a tekutá a na povrchu se tvoří bílá pěna, odstavíme mísu z páry a šleháme elektrickým šlehačem na maximum, až do vychladnutí.
  14. Poté by měl být sníh lesklý a pevný – jakmile metly vytáhneme, dlouhé špičky se lehce ohýbají dolů, ale drží).
  15. Sníh dáme do cukrářského pytlíku, odstřihneme špičku a stříkáme na piškot – naneseme na celý povrch první vrstvu, přestaneme tlačit, nadzvedneme sáček a znovu vytlačíme dávku sněhu.
  16. Poté je nutné nechat sníh zaschnout – necháme jej několik hodin oschnout – buď v lednici, příp. stačí nechat několik hodin v zádveří.
  17. Na čokoládovou polevu si rozpustíme máslo a čokoládu – přelijeme do užší a hlubší nádoby (hrnek, sklenice), která je dostatečně hluboká, abychom do ní indiánky ponořili.
  18. Indiánky uchopíme za piškot a bílkovou část ponoříme do polevy, vytáhneme, necháme okapat, obrátíme a postavíme na mřížku.
  19. Můžeme také polévat lžičkou, abychom nespotřebovali tolik polevy – vezmeme indiánky do ruky, obrátíme naležato, lžící nalijeme polevu a otáčíme jím dokola. Poté ho obrátíme hlavou dolů, aby přebytečná čokoláda stekla. Když čokoláda dostatečně steče, indiánka postavíme na mřížku.
  20. Skladujeme v lednici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*