Máslové sušenky se slaným karamelem

Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
  • Encyklopedie
Sušenky jsou vždy skvělým doplněním posezení u kávy, nebo i jako jedlý dárek pro přátele či známé. Doma navíc upečenými sušenkami nikoho neurazíme. Připravte si křehké máslové sušenky slepované krémem ze slaného karamelu, který tvoří ve spojení s máslovou chutí dokonalou kombinaci. Jakvkuchyni.cz prozradí jak na to!
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
4 hod
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hladká mouka 400gramů
    máslo 250gramů pokojové teploty
    moučkový cukr 180gramů
    vejce 1ks
    žloutek 1ks
    karamelový krém ks ze slaného karamelu
Pokyny
  1. Připravíme si ingredience.
  2. Do mísy robotu nakrájíme změklé máslo, prosejeme hladkou mouku, přidáme cukr, vejce a žloutek.
  3. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme vychladit minimálně na 2 hodiny.
  4. Těsto si rozdělíme na několik menších dílů a na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2-3 mm.
  5. Z těsta vykrajujeme tvary. Dáme péct na 8 – 10 min do předehřáté trouby na 170 C.
  6. Poté tvary slepujeme krémem ze slaného karamelu. Nakonec můžeme sušenky poprášit moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*