Hovězí hamburger s nadýchanou domácí bulkou


Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
Porce
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    hovězí maso 800gramů
    hladká mouka 250gramů
    máslo 180gramů
    okurky 100gramů nakládané
    kapary 50gramů
    ledový salát 4lupeny
    rajčata 3ks
    vejce 2ks vařená
    žloutek 2ks
    majonéza 2lžíce
    vejce 1ks syrové
    cibule 1ks
    koření 1hrstka petržel, kerblík, pažitka, rozmarýn
    sezam 1hrstka
    kvásek 1ks
    sůl 1špetka
    pepř 1špetka
Pokyny
  1. Kvalitní hovězí maso společně se solí a pepřem vložte do mísy. Přimíchejte k němu po kouskách 100 g másla. Poté pro dochucení přidejte i rozmarýn, další sůl s pepřem a vytvarujte ze směsi požadované tvary.
  2. Vytvarované kusy hovězího vložte na rozpálený gril a z každé strany je cca 3 minuty osmahněte. Následně je uschovejte někam do tepla.
  3. Omáčku si připravíte smícháním najemno nakrájené cibule, kaparů, nakládaných okurek, uvařeného vejce, pažitky a kerblíku. Na závěr přidejte majonézu, sůl a pepř.
  4. Spojením kvásku, vejce, žloutku, 80 g másla a soli vám vznikne těsto na domácí bulky. Nechejte ho v teple důkladně vykynout.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na 4 části a vytvarujte z něj stejně veliké bulky. Ty přendejte na pečící papír, opět nechte vykynout, poté je potřete rozšlehaným žloutkem a na okrasu posypejte bílým sezamem.
  6. Bulky pečte zhruba 20 minut při teplotě 190 °C.
  7. Upečené a rozkrojené bulky na chvilku společně s masem a slaninou vložte na gril. Mezitím si zeleninu ochuťte citronovou šťávou a solí.
  8. V posledním kroku je burger nutné sestavit. Začněte bulkou, potřete ji připravenou omáčkou, poté přidejte ledový salát, hovězí maso, grilovanou slaninu, rajčata a vše zakončete další bulkou.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*