Domácí želatinoví medvídci


Želatinové medvídky má rád snad každý. Pro děti jsou vhodnou alternativou namísto klasických sladkostí plných cukrů, tuků a éček. Želatina navíc prospívá kloubům a kostem a děti vám určitě s jejich přípravou rády pomohou.
Želatinové medvídky má rád snad každý. Pro děti jsou vhodnou alternativou namísto klasických sladkostí plných cukrů, tuků a éček. Želatina navíc prospívá kloubům a kostem a děti vám určitě s jejich přípravou rády pomohou.
Porce
10 kusů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    šťáva 250ml 100 %
    želatina 3lžíce
    javorový sirup 2lžíce množství dle sladkosti šťávy
Pokyny
  1. Do kastrůlku dáme džus, citronovou šťávu a dosladíme dle chuti.
  2. V tomto ohledu je třeba vyzkoušet různé varianty, například rybízová šťáva potřebuje osladit víc, oproti tomu pomerančová jen trochu.
  3. Po zahřátí na mírném ohni metličkou postupně vmícháme želatinu.
  4. Vzniklou směs přivedeme k varu a poté ihned odstavíme.
  5. Horkou tekutinu buď nalijeme do silikonových formiček (ideálně vymazaných kokosovým olejem) nebo pekáčku tak, aby výška hladiny byla mezi 0,5 - 1 cm.
  6. Celé necháme vychladnout v lednici.
  7. Po ztuhnutí můžeme za pomoci dětí z plátu vykrajovat medvídky či jiné tvary pomocí klasických formiček.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*