Pivní rohlíky


Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
Porce
14 rohlíků
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    olej 0,5dl
    mouka 3,5hrnku polohrubá
    pivo 1,5hrnku světlé
    droždí 33g
    sůl 2lžičky
    vejce 1ks žloutek
Pokyny
  1. V menším kastrůlku zahřejeme na mírném plameni pivo.
  2. Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme a necháme vzejít kvásek (cca 10 – 15 minut).
  3. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme pivo s droždím a necháme 10 minut odstát.
  4. Přidáme olej, sůl a žloutek.
  5. Vypracujeme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 60 minut.
  6. Na pomoučněném vále rozválíme ¼ těsta na tenké placky, které nakrájíme na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků.
  7. Rohlíky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylým bílkem a pečeme 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180°C.
  8. Po upečení necháme rohlíky vychladnout.
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*