Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
|
Šéfkuchař Marek Šáda nás naučí, jak ze ztvrdlých rohlíků uděláme skvělé lívance, po kterých se bude olizovat celá naše rodina.
|
![]() |
Porce
5 lívanců
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Doba vaření
20 minut
|
Pokyny
- Pečivo natrháme na menší kousky.
- Zalijeme ho smetanou.
- Přidáme žloutky.
- Promícháme.
- Z bílků a cukru vyšleháme sníh.
- Sníh přidáme se zbytku směsi.
- Na pánvi rozpustíme máslo.
- Těsto pomalu opékáme dozlatova.
- Lívance na talíři dochutíme a ozdobíme ovocem, medem a bylinkami.