Pečeně v medové krustě


Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit pečeni v medové krustě? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit pečeni v medové krustě? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Suroviny
    maso 800g vepřová pečeně
    česnek 8stroužků
    med 3lžíce
    máslo 4lžíce
    rum 3lžíce
    sůl pepř
    rozinky 1lžíce
Pokyny
  1. Jako první si připravte marinádu, ta vám vznikne smícháním rozpuštěného másla s medem, utřeným česnekem a rumem s rozinkami (ty je dobré si do něj namočit den dopředu).
  2. Do této marinády pak naložíme do druhého dne osolené a opepřené vepřové maso.
  3. Druhý den pozvolna pečte.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*