Polentové sušenky s pomerančovou kůrou

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.
Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 170g
    cukr 170g
    kukuřičná mouka 255g polenty
    vejce 2ks
    pomerančová kůra ze dvou pomerančů
Pokyny
  1. Dobře smíchejte máslo s cukrem, polentou a hladkou moukou. Přidejte vejce smíchaná s kůrou a hněťte kompaktní těsto.
  2. Kdyby těsto příliš lepilo, přidejte ještě malinko mouky.
  3. Pak vyválejte z těsta tvar válce, zabalte do fólie a nechte několik hodin odležet v lednici.
  4. Poté těsto rozdělte asi na tři díly a rozválejte je na dlouhé válečky, široké asi jako ukazováček.
  5. Z nich nakrájejte špalíky o stejné šířce a pomocí dlaní vytvarujte kuličky.
  6. Ty naskládejte s rozestupy vedle sebe na pečící papír, zlehka přimáčkněte prstem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi deset minut (dokud nezačnou okraje mírně zlátnout).
  7. Vyjměte z trouby, nechte vychladnout a sesypte je na misku, ve které je budete podávat.
  8. Část válečků lze i zmrazit a mít tak těsto kdykoliv po ruce. Pak ho stačí jen 2-3 hodiny před pečením vyndat do lednice, aby povolilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*