Buchta s italským sýrem riccota


Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Porce
Koláčová dortová forma 26 cm
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    ricotta 250g
    máslo 80g
    cukr 120g
    vejce 2ks
    čokoláda hořká
Pokyny
  1. Uděláme si těsto smícháním mouky, jednoho vejce, rozpuštěného másla, kypřicího prášku a 60 g cukru.
  2. Propracované těsto rozdělíme na dva díly.
  3. Krém si připravíme tak, že smícháme ricottu, zbytek cukru, vajíčko a na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
  4. Do kulaté dortové formy o průměru 26 cm dáme na dno 1 díl těsta, prsty ho namačkáme a pokryjeme krémem.
  5. Zbytek těsta rozdrobíme nahoru na ně.
  6. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 - 40 minut.

Štítky:

5 thoughts on “Buchta s italským sýrem riccota

  1. Uvedené množství cukru se má rozdělit na těsto a krém?
    Rozpis surovin je dost chaotický.

    Reply
    1. Jakvkuchyni.cz

      Dobrý den, upravili jsme gramáž cukru i recept, děkujeme za podnět! Mějte krásné dny, tým Jak v kuchyni.cz

      Reply
        1. Jakvkuchyni.cz

          Dobrý den, Terezo, děkujeme za podněty, opravili jsme. Mějte krásný den, Katka JVK

          Reply

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*