Zázvorový salát s pečeným bůčkem


Zbylý bůček můžete využít pro exotický salát se zázvorem a koriandrem.
Zbylý bůček můžete využít pro exotický salát se zázvorem a koriandrem.
Porce
6 porcí
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    maso bůček pečený
    salát ledový
    sezam černý
    ocet rýžový
    olej slunečnicový
    olej sezamový
Pokyny
  1. Mrkev nakrájíme na proužky, rajčata na polovinu, okurky na proužky, zázvor na nitky, ledový salát natrháme (nezačne tak rychle oxidovat).
  2. Bůček na plátky opečeme na rozpálené pánvi, aby byl křupavý.
  3. Sám se odlepí od pánve.
  4. Zázvorovou šťávu (zázvor stačí oloupat, najemno nastrouhat a z hromádky vymačkat šťávu) smícháme s octem, cukrem a olejem.
  5. Promícháme salát se zálivkou a podáváme s plátkem bůčku nakrájeným na kostičky, posypaný koriandrem a černým sezamem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*