Kulajda je klasická česká polévka, která je ideální jak pro rodinné obědy, tak pro slavnostní večeře. Vůně kopru a hub nás přenese do srdce českých lesů. Připravte si tradiční českou polévku podle receptu na Jakvkuchyni.cz.
Gurmánské vaření beze zbytku
Předcházejte plýtvání potravinami díky vaření beze zbytku. Nenechte si ujít 12 receptů na vaření zero waste od Jakvkuchyni.cz.
Cibulový dip přináší neodolatelnou chuť spojením spálené cibule, medu, dijonské hořčice a dalších ingrediencí. Je vynikajícím doplňkem k různým pokrmům. Připravte si lahodný cibulový dip podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Stačí jediné sousto a jako byste byli v ulicích exotické Indonésie. Soto Ayam je nejen výbornou polévkou, ale také cestou do tajů bohaté indonéské kuchyně. Každá surovina - od kuřecího vývaru až po kokosové mléko, skleněné nudle a koriandr - má svou roli, která přispívá k této osvěžující chutné polévce. Jak si připravit vynikající polévku Soto Ayam prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Co může být lepší, než oslavit příchod jara delikátním jídlem připravným pokrmem z čerstvých surovin? Pečené kuře s kopřivovou nádivkou je spojení křehkého masa, aromatických bylinek a kořenové zeleniny. Připravte si pečené kuře s kopřirovou nádivkou a barevnou karotkou na uzeném másle s čerstvými bylinkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Jehněčí maso se u nás v kuchyni nepoužívá příliš často. Věřte ale, že právě roláda z jehněčího masa je ideální příležitostí s příchutí jara, jak oslavit Velikonoce. Tento recept přináší kombinaci lahodného jehněčího masa s bylinkami a chuťově plnou omáčkou z červeného vína. To vše doplněné o barevnou zeleninovou přílohou pro chuťovou symfonii. Jak si připravit lahodnou jehněčí roládu na víně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Řepová polévka spojuje výrazné chutě červené řepy s bylinkami, osvěžujícím fenyklem a jablkem. Tato polévka není jen o chuťovém zážitku, ale také o využití všech přírodních surovin bez zbytečného plýtvání v duchu vaření zero waste. Připravte si ji s Jakvkuchyni.cz!
Vítejte ve světě vaření beze zbytku, který spojuje lásku k dobrému jídlu a snahu o minimalizaci potravinového a obalového odpadu. Tato malá kuchařka, která vychází…
Zbylá okoralá vánočka, potlučené hrušky a procházející tvaroh nemusí skončit v koši. A ani by tomu tak být nemělo, spíše bychom se měli snažit předcházet…
Při vaření často vyhazujeme nemalé množství odkrojků zeleniny. To je ale velká škoda. Vařte zero waste a zkuste tento recept, ve kterém zpracujeme všechny zeleninové…
Našli jste tolik hub, že nevíte co s nimi? Skvělý způsob, jak si je uchovat na dlouhou dobu, je konzervace. Vařte beze zbytku a připravte…
Pamatujete si na dětská jídla, která nám rodiče připravovali k večeři? Určitě mezi nimi byla i smaženka s vajíčkem. Vařte zero waste a připravte si…